Ving Tsun Kung Fu Association Europe
Ed Blom | Zoetermeer

Ed Blom

Geboren in 1965. In 1982 begonnen met trainen bij de Wing Chun Kung Fu Associatie Nederland. Hij heeft hij tevens Kickboxing, Muay Thai en Aikido beoefend. In 1990 begon zijn Wing Chun leraarschap in Alphen aan de Rijn en kort daarna aangevuld met Gouda. Sinds 1996 is zijn school in Zoetermeer gevestigd.

In 1994 maakte hij kennis met Wong Shun Leung en Philipp Bayer. Dit maakte zoveel indruk op hem, dat hij in 1995 geheel en consequent naar dit systeem is overgestapt. Effectiviteit, verbetering en logica zijn al die jaren zijn Ving Tsun inspiratie geweest. Radicale verandering van systeem en trainingsmethode was dan ook niet meer dan logisch. Er was nu zeker geen sprake meer dat hij ´iets mist´.

Dit Ving Tsun bleek werkelijk een totaalsysteem. Voor hem volgde een jarenlange periode waarbij hij tweewekelijks naar Philipp Bayer afreisde. Ook nu traint hij nog regelmatig bij zijn leraar. In 1996 had hij de kans om tijdens een China en Hong Kong reis met Nederlands drakebootrace kampioen “Dutch Dragons”, Sigung Wong Shun Leung te bezoeken en mee te trainen.

Kung Fu staat volgens Ed Blom voor onbeperkte ontwikkeling, als je er tenminste hard voor wilt werken.