Ving Tsun Kung Fu Association Europe
Ed Blom | Zoetermeer

Ving Tsun in Nederland

In 1994 maakte Ving Tsun Nederland massaal kennis met Wong Shun Leung en Philipp Bayer. Leraren en beoefenaars die een jarenlange training achter de rug hadden, bleken op geen enkele wijze tegen de Fighting Skills van dit compleet andere Ving Tsun opgewassen. De omslag was dusdanig groot dat kan worden gesproken van een revolutie.

Han Brens (Zevenaar) en Ed Blom hebben vanaf dat moment gekozen voor een nieuwe start en zijn intensief gaan trainen bij Philipp Bayer in Duitsland. In 2005 sloten Dave van der Poel en Ron van Broekhoven zich aan bij VTKFAE en gingen zij trainen in zowel Duitsland als Zoetermeer. De jaren erna neemt het aantal scholen van VTKFAE NL heel rustig toe. Drie leerlingen van Ed Blom, te weten Silvano Bonafe, Rogier en Floris van Bochove volgen allemaal hun passie voor Ving Tsun en het overbrengen daarvan. Silvano begint in Rotterdam en Waddinxveen. Rogier en Floris openen een school in Alphen aan de Rijn. Kwaliteit is al deze jaren de drijfveer geweest. Het aantal scholen heeft geen van de leraren bezig gehouden, integendeel...

Film door Silvano Bonafe

Een nieuwe revolutie

In 2012 is er opnieuw sprake geweest van een revolutie in Ving Tsun Nederland. Dat is de reden dat het aantal scholen explosief is toegenomen. Leraren uit een andere Ving Tsun stroming kwamen in het voorjaar van 2012 ‘even kijken’ in de Zoetermeerse school. Zij blijken over diezelfde Ving Tsun passie te hebben en zijn dan ook niet meer weggegaan... Wekelijks volgen deze leraren lessen bij Ed Blom.