Ving Tsun Kung Fu Association Europe
Ed Blom | Zoetermeer

Ving Tsun

De trainingsopbouw vindt plaats op rustige en logische wijze in een volledig voor ingerichte Ving Tsun ruimte. Nieuwkomers worden vanaf het begin in de eerste vorm, de Siu Lim Tau geschoold. Dit is de eerste van de drie basisvormen, hierin worden stand, basistechnieken en de belangrijkste principes van het Ving Tsun aangeleerd.

Naast het trainen van de vormen, maakt partnertraining een groot deel uit van de lessen. Hier speelt het zogenaamde chi sau een belangrijke rol. Een stabiele stand, voetenwerk armtechnieken, stoot, reflexen, gedrevenheid, snelheid en het leren omgaan met kracht worden nu ontwikkeld. Eerder aangeleerde technieken worden in chi sau partnertraining, met een juist gevoel van timing en afstand, verder ontwikkeld. Het Ving Tsun maakt veel gebruik van bewegingen waarbij verdediging en aanval gelijktijdig plaatsvinden. Dit geschiedt rechtlijnig en doelgericht. Het zijn ondermeer deze facetten die het Ving Tsun zo SNEL en DYNAMISCH maken.

 

Pas wanneer de basis goed is en technieken zowel met precisie als inzet kunnen worden ingezet, wordt een aanvang gemaakt met het vrije gevecht (sparring). Naast de partner training wordt individueel getraind op de dummy, stootzaktraining en wapentraining.

Graduaties en examens kennen we in het Ving Tsun niet! Een van de sterkste punten van het systeem is de individuele toepassing naar persoonlijke mogelijkheden. Het Ving Tsun leert je om persoonlijke kwaliteiten, door gebruikmaking van principes, optimaal in te zetten. Dit is van meer waarde, dan het kopiëren van technieken, we zijn immers geen robots...