Ving Tsun Kung Fu Association Europe
Ed Blom | Zoetermeer

Stoottraining

Een goede stoot is in het Ving Tsun het belangrijkste wapen. Zelfs de beste techniek zal zonder de beschikking over een snelle en tevens krachtige stoot weinig uithalen. Het is een misvatting om te denken dat alleen de stootzakken bijdragen aan de stootkracht. Ving Tsun is een ‘totaalsysteem’, dat wil zeggen dat vormen, chi sau, wapens, sparring, stootzak etc. allemaal een schakel vormen in de ontwikkeling van de stoot.


Muurzak

Versterken

De muurzak dient om stoten, slagen en stand te versterken. Juiste afstand, elleboog inzet en de positie van de hand zijn van belang. Gedurende de Ving Tsun training veranderen een aantal details van deze trainingsaspecten...

Bokszak

Positie

Op de traditionele bokszak worden onder meer stoten, heup- en voetenwerk, trappen en elleboogstoten geoefend. Een juiste (korte) afstand tot de zak is hierbij van groot belang.

Tennisbal

Timing

Net zoals in het Ving Tsun kenmerken trainingsmethoden en materieel zich vaak door hun eenvoud. Een tennisbal aan een elastiek wordt gebruikt om de trefzekerheid en timing van de stoten te verbeteren. Hierdoor zal je in een gevecht een snel bewegende tegenstander kunnen raken en uitschakelen.