Ving Tsun Kung Fu Association Europe
Ed Blom | Zoetermeer

Training

Een Ving Tsun training begint met een warming up. Dit moet niet worden verward met conditietraining waarbij vermoeidheid zal optreden. De warming up bereid het lichaam en de geest voor op de inspanning die gaat komen. Na deze korte inleiding worden de vormen getraind. Siu Lim Tau is het startpunt voor elke training. Ook andere vormen zoals Cham Kiu worden nu getraind.

Na de vormen wordt meestal gewerkt aan chi sau en lap sau. Afhankelijk van het niveau worden hier alle mogelijke combinaties ingebouwd. Dat wil zeggen stoten, aanvallen, voetenwerk, trappen e.d. Het seizoen is opgedeeld in meerdere blokken, die elk hun eigen accent kennen. Zo komen wapens (messen, stok) of Wooden Dummy ook regelmatig aan bod. 

Aan het einde van de les volgt de conditietraining. Nu is het moment aangebroken om de laatste energie nog even aan te spreken en de basis te leggen aan een betere conditie. De mate van fitheid bepaalt immers de intensiteit en daarmee het resultaat dat uit een Ving Tsun training kan worden gehaald. Ook is het verder ontwikkelen van kracht, souplesse, coördinatie en explosiviteit een absolute pre voor het voorkomen van blessures en bij het verhogen van de weerbaarheid. Dit is essentieel bij gevechtsleer. 

Alle equipment is aanwezig om het optimale te halen uit elke training: 

https://www.youtube.com/watch?v=SmZuk5ZWa1s&feature=youtu.be