Ving Tsun Kung Fu Association Europe
Ed Blom | Zoetermeer

Wapens

Het Ving Tsun kent twee wapenvormen. Na grondige training hierin zal je ook met andere wapens kunnen omgaan. Het gebruik van deze technieken en principes kan bijvoorbeeld worden toegepast op alledaagse gebruiksartikelen zoals een paraplu of een stoel. Training met de genoemde wapens heeft naast de directe praktische toepassing ook een positieve uitwerking op je Ving Tsun vaardigheden. Zo wordt bijvoorbeeld je stand, flexibiliteit en coördinatie specifiek ontwikkeld.Stok

Stoktraining begint relatief vroeg. De stok maakt training met zijn lengte van 2 meter 70 en gewicht, zeer intensief. Stoktraining is een van de beste middelen om stootkracht en precisie te verbeteren.

Messen

De messen worden pas getraind wanneer je een niveau bereikt hebt dat je je armtechnieken doeltreffend, correct, beheerst en gecontroleerd kunt toepassen. Wanneer je te vroeg met de messen wordt geconfronteerd zal dit negatieve gevolgen op je Ving Tsun ontwikkeling hebben. Zo onderscheidt het Centerline-principe en de looptechniek in de mesvorm zich wezenlijk van de principes in de ongewapende vormen. Eenmaal begonnen met de messen treedt er een compleet nieuwe dimensie in werking. Het Ving Tsun wordt nog dynamischer en het voetenwerk sneller en vrijer.